UNIDOWEL

dilatációs profilrendszer

Általános leírás

Az UNIDOWEL a mai kor ipari padló igényeinek megfelelően kifejlesztett bent maradó, a teher átadásra tervezett nyírási vasalati rendszer. Az UNIDOWEL rendszer egyedülálló és forradalmian új. Más hasonló rendszereknél a tüskét centrálisan helyezik el a dilatáción keresztül mikor a hézag zárva van. Attól a pillanattól, amikor a pro l nyílik, a tüske összekapcsolódás a szabad oldalon lecsökken, ezáltal nem lesz meg mindkét oldalon a dilatációs tüske egyenlő rögzítése. Végső esetben az a veszély áll fent, hogy nagyobb dilatációs tágulás esetén a szabad oldalon megszűnik a tüske rögzítése és a biztonságos teherátvitel. Az UNIDOWEL másképpen működik. Amikor a hézag kinyílik, az UNIDOWEL úgy helyezkedik el, hogy a tüskék mindkét oldalon egyenlően helyezkedjenek el. Még a maximális 30 mm-es hézagnyílás esetén is 60 mm-es rögzítéssel rendelkezünk mindkét oldalon. Az UNIDOWEL tüskék magas minőségű S355-ös acélból készülnek. (355 kN/mm2 hajlító szilárdság), 150 x 150 mm terület, 8, vagy 12 mm vastagságban. A tüske vastagságát és elhelyezését meg kell tervezni.

115mm x 115mm x 6mm
150mm x 150mm x 6mm

Tüske konstrukció

Jelöljük meg a deszka zsaluzaton a közepét és a tüskék elhelyezését. Csavarozzuk fel a műanyag betéteket a deszkára a betonvastagság felénél. A betéteket a tervező által megadott távolságokban helyezzük el, hogy optimális legyen a teherátadás. Nagyon ügyeljünk arra, hogy a betétek vízszintesek és stabilak legyenek. Ha a felerősítés szögben történik, akkor a tüskék elfordulhatnak, aminek a következménye, hogy a betontáblák mozgását akadályozzák, és ez repedéseket okozhat. A betétek felerősítése után húzzuk rá a perselyeket a betétekre. Ezután történik a beton kiöntése. Ügyeljünk rá, hogy a táblák szélein és a tüskéknél a beton alaposan be legyen vibrálva. Vigyázzunk, hogy a merítő vibrálással ne üssünk a tüskére, mert azt elmozdíthatja. Hagyjuk a betont megkötni. Távolítsuk el óvatosan a deszkát. A műanyag betétek továbbra is a deszkához lesznek erősítve, azok újra felhasználhatók. Helyezzük be az acéltüskéket a műanyag perselybe teljes mélységben (kb. 60 mm tüske lógjon ki). Következik a következő betontábla kiöntése.

Műanyag persely konstrukció

Ezeknek a műanyag perselyeknek az a célja, hogy átmenetet képezzenek az acél tüske és a beton között, illetve, hogy lehetővé tegye a beton elmozdulását mindkét irányban a zsalu szabad oldalán. A cél, hogy elkerüljük a függőleges elmozdulást a szomszédos betonlemezek között, mert ez a beton és a zsalu élettartamának csökkenéséhez vezet. Ugyanakkor a műanyag meglehetősen puha anyag, ha betonnal, vagy acéllal hasonlítjuk össze, így ennek használatát ajánlatos minimalizálni. Ezért a műanyag perselyeket úgy terveztük, hogy +- 20 mm párhuzamos elmozdulást tehessen lehetővé a dilatáció mentén annak kinyílása előtt. Más dilatációs rendszerek ilyen elmozdulást nem tesznek lehetővé, ezért tábla záródást okozhat.

Terhelés-átadás

A maximális terhelhetőség az az elméleti legnagyobb terhelés, amit a dilatációnál tapasztalunk abban a pillanatban, amikor a beton, vagy a tüske elkezd károsodni. Ezért szükséges, hogy minden egyes betonpadlónál meghatározzuk a maximális terhelhetőséget annak érekében, hogy a használati igénybevétel ne haladja meg ezt az értéket. A legtöbb esetben a beton előbb károsodik, mint a tüske. A beton kétféleképpen károsodhat: törés és összeroppanás. A törés (húzófeszültség okozta károsodás a betonban), amikor a tüske kitörik a betonból és a beton elszakad. Az összeroppanás esetén a beton terhelésekor a tüske alatt károsodik. A tüske háromféleképpen károsodhat: elhajlik, nyíródik, vagy a kettő kombinációja. A meghajlás a rugalmassági határon történő túlterhelésnél keletkezik a dilatáció mentén. A nyíródás esetén nem tudja átvenni a terhelést és elkezd nyíródni a dilatációnál. A harmadik esetben egyszerre lép fel ez a két hatás. A maximális terhelhetőség a dilatáció mentén több tényezőtől függ: a tüske formájától, a tüske anyagától, a beton szilárdságától, a dilatációs hézag nagyságától, stb.

Elméletileg meghatározható a maximális terhelhetőség a dilatációnál TR34 3. kiadása alapján. A fenti táblázat összefoglalja a terhelhetőséget a különböző betonvastagságoknál, ahol 32 N/mm2-es nyomószilárdságú betonnal kalkuláltak, és hosszútávon 20 mm-es dilatációs tágulást feltételeztek.

Cégünk segít a maximális terhelhetőség megtervezésében.

Az UNIDOWEL 8 és 12 mm-es vastagságban érhető el és egymástól 600 mm-re kell felszerelni. A 12 mm-es tüske természetesen nagyobb terhelést tud átvenni, de erre csak vastagabb beton esetén van szükség, ahol nagyobb mennyiségű acélszálat használnak. Fontos! A statikus tervezőnek ügyelnie kell arra, hogy a beton terhelése ne haladja meg a maximális terhelhetőséget.

Anyagleírás

Alkotóelem

Anyag

 

UNIDOWEL
acéltüske

6mm - S275 (275 N/mm2) Steel

to BS EN 10025-2:2004 or as specified

 

ARMOURDOWEL
acéltüske

 

8mm & 12mm - S355 (355 N/mm2) Steel

to BS EN 10025-2:2004 or as specified

 

UNISLEEVE
műanyag betét

 

ABS

 

ARMOURSLEEVE
műanyag persely

 

8mm & 12mm - PP

 

ARMOURSLEEVE
műanyag betét

 

8mm & 12mm - PP

Műszaki adatok

Leírás

Dimension & Tolerance

 

UNIDOWEL

 

6mm x 115mm x 115mm 6mm x 150mm x 150mm

 

ARMOURDOWEL

 

8mm x 150mm x 150mm 12mm x 150mm x 150mm

 

General Dimensional Tolerance

 

Dimensions < 12mm +/-0.5mm Dimensions > 12mm +/-1.0mm

Csomagolási információk

Tüskék

Tüskék

Raklapn elhelyezhető mennyiség és súly

 

UNIDOWEL - 6mm x 115mm x 115mm

 

1,000 off – 650 kg

 

UNIDOWEL - 6mm x 115mm x 115mm

 

1,000 off – 1,090 kg

 

ARMOURDOWEL - 8mm x 150mm x 150mm

 

900 off – 1,300 kg

 

ARMOURDOWEL - 8mm x 150mm x 150mm

 

600 off – 1,300 kg

Műanyag persely és betét

 

Műanyag persely és betét

Dobozban lévő mennyiség és súly
(580mm x 320mm x 385mm)

 

6mm UNISLEEVE

 

120 off – 14.5 kg

 

8mm ARMOURSLEEVE

 

240 off – 16.5 kg

 

8mm ARMOURSLEEVE INSERT

 

300 off – 10 kg

 

12mm ARMOURSLEEVE

 

240 off – 18 kg

 

12mm ARMOURSLEEVE

 

150 off – 10.5 kg

Copyright © 2021 – MMI Atlas Kft. - All Rights Reserved